Didaktikai csoport

Tehetséggondozó foglalkozások hátrányos helyzetű, tehetséges hatodikos diákok számára a Matematikai Kutatóintézet szervezésében

Az MTA Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet munkatársai tehetséggondozó foglalkozásokat fognak tartani hátrányos helyzetű, matematikából kiemelkedően tehetséges hatodikos diákok számára.

Az első sorozat három foglalkozásból áll. Ezeket szombaton délelőtt fogjuk tartani 9 órától 13 óráig. Az esetleges folytatás az addigi munka színvonalától függ. A részvétel ingyenes. A foglalkozások helyét és időpontját később tesszük közzé. A kezdés február második vagy március első felére várható.

Elsősorban a gyerekek tanárainak jelentkezését várjuk. A tanárok volt tanítványaikat, iskolájukba járó egyéb gyerekeket is ajánlhatnak. A férőhelyek száma korlátozott, ezért célszerű minél gyorsabban jelentkezni.

A foglalkozások szakmai irányítója Pósa Lajos, Széchenyi díjas matematikatanár, akit nemrégiben a Prima díj átadásán láthattak a televízió képernyőjén.

A foglalkozásokat A Gondolkodás Öröme Alapítvány is támogatja. Az alapítvány honlapja itt tekinthető meg. A honlap alapján képet alkothatnak arról, hogy milyen jellegű foglalkozásokra számíthatnak a gyerekek.

További tudnivalókért és a kitöltendő jelentkezési laphoz kérjük kattintson ide.


Budapest, 2015. január 20.

Juhász Péter
Az MTA Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet Szakmódszertani Csoportjának vezetője
A Gondolkodás Öröme Alapítvány kuratóriumának elnöke